Massagewerkt.jouwweb.be
Startpagina » Massage kinderen

Heppiemassage

Deze massage werd door Helen Lodder van Massageconcept International ontworpen voor kinderen met autisme, maar is ook heel bruikbaar voor kinderen met AD(H)D of het syndroom van Down, voor hoogsensitieve kinderen of zij die moeilijk inslapen, snel en vaak boos worden of zich slecht in hun vel voelen. Ook volwassenen kunnen baat hebben bij deze massage. De massage wordt stap voor stap opgebouwd tot een massage op maat van de ontvanger. Naast verschillende massagevormen wordt ook gebruik gemaakt van aromatherapie en de helende kracht van edelstenen.  

Waarom massage bij deze doelgroep?

  • Het is via onderzoek bewezen dat een massage op regelmatige basis een gunstig effect heeft op de communicatie en het contact van kinderen met autisme en dat het de concentratie en taakspanning bevordert.
  • Tijdens een Heppiemassage worden verschillende zintuigen tegelijk aangesproken (het horen van rustgevende muziek, het ruiken van geurkussentjes of aromatische olie, het zien van de gekleurde kussentjes en de edelstenen, het voelen van een warme kruidenknuffel, de stenen en de handen van de masseur..). Hierdoor worden de twee hersenhelften gestimuleerd en komen die meer in evenwicht.
  • Bij aanraking en huidcontact worden pijnstillende hormonen als endorfine en hormonen die ons een goed gevoel geven zoals oxytocine aangemaakt. Tevens worden stresshormonen als cortisol en adrenaline sneller afgebroken. Onderzoek vond meer cortisol-en adrenaline in het bloed van kinderen met autisme dan bij andere kinderen.
  • Massage kan stress reduceren. Het werkt kalmerend en kan angsten verminderen.
  • Het slaappatroon verbetert.
  • Massage werkt begrenzend en aardend. Het houdt je" in het hier en nu" en "met beide voeten op de grond".
  • Verbetert het algemeen welbevinden, zich goed in zijn vel voelen … 
  • Versterkt het immuumsysteem en bevordert de groei

 

Timing en tarief

Intake gesprek     60 min     25 EUR

Massage              15 min     15 EUR

  Neem gerust telefonisch contact voor verdere vragen of inlichtingen.